De Sleutel

Workshops

Workshop Mandala tekenen

 

Regelmatig wordt mij gevraagd wat is een Mandala? Het woord mandala betekent cirkel en centrum. Het maken van een mandala is een actieve meditatie. De mandala is jouw wereld en wordt gekenmerkt door aandacht voor jezelf. Het is rustgevend en ontspannend.

Je leert tijdens de workshops hoe je een mandala op kan zetten. Ik geef je tips en trucs hoe je dit het beste kunt doen. Daarna ga je hem helemaal volgens eigen inzicht maken. De resultaten zijn altijd zeer verrassend.

Tekenmateriaal is aanwezig en de workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen tekenervaring te hebben. Plezier en ontspanning staan voorop.

Naast de workshops kun je bij mij de basisopleiding Mandalatekenen volgen.


Hieronder het verhaal van een van mijn leerlingen:

Mandala tekenen

Rust, ontspanning, een keer iets anders willen doen dan altijd maar televisie kijken of met de telefoon of tablet bezig zijn. Kleuren…..even helemaal nergens aan denken, maar toch lekker bezig zijn. Dit wilde ik graag, dus kocht ik een mandalaboek en ging heerlijk kleuren. Toen hoorde ik van een Mandalacursus. Geen idee wat het inhield, maar 1 avond in de 3 weken bezig zijn met kleuren leek me wel wat, want hoe snel gebeurt het dat je toch weer in de druk, in je oude ritme valt en het kleuren weer niet doet. De cursus bleek nog een stap verder te gaan. We gingen nu zelf onze mandala’s maken en allemaal met verschillende technieken. Golfbewegingen, stromingbundels, spiraalbeweging en lemniscaat zijn technieken die we al gebruikt hebben. Niet alle technieken gaan je gemakkelijk af en met sommigen heb je helemaal niets, maar door alles te proberen komen er de mooiste creaties uit. Een groepje van 8 vrouwen, allemaal dezelfde opdracht,maar allemaal een hele andere mandala maken. De cursus wordt gegeven door Antje Wagenaar. Zij doet dit op een hele relaxte manier. Alles kan, alles mag. Iedereen mag zijn eigen creatie maken en vertellen wat de boodschap(als die er is)is. Achter elke mandala schuilt wel een verhaal, bewust of onbewust en het is leuk om daar met elkaar over te praten en het te ontdekken.  4x zijn we nu geweest, voordat de zomervakantie begon. Vlak voor de vakantie zijn we met elkaar naar Schier geweest waar we samen een gezellige dag hebben gehad en onze gezamenlijke natuur mandala hebben gemaakt op het strand. Een geweldige ervaring en dag!

Nu is de vakantie bijna voorbij en begint de cursus weer. Gelukkig!